Europafacket + EPP = sant

Bryssel, onsdag,

Europafackets generalsekreterare John Monks och den tyske Europaparlamentarikern Elmar Brok (EPP) presenterade vid en presskonferens i morse en gemensam deklaration ”För ett socialt Europa och en social marknadsekonomi”.

Brok representerar en facklig gren av kristdemokratiska EPP (European Union of Christian Democtratic Workers, EUCDW). I sin presentation sade han att deklarationen ska ses som ett budskap till den nya kommissionen och det nya Euroaparlamentet.

Denna viktiga EPP-fraktion ställer upp på de flesta av Europafackets krav. Det gäller synen på orsakerna till den finansiella krisen, det övergripande målet om ett socialt Europa och en social marknadsekonomi som sätter ramar får politiken. EPP-fraktionen stöder även kraven på en revidering av utstationeringsdirektivet och en ”social framstegsklausul” i fördraget, som syftar till att skydda fackliga rättigheter när dessa kommer i konflikt med den fria rörligheten.

Jag frågade Elmar Brok om vilket inflytande han ansåg att den fackliga fraktionen har inom den konservativa EPP-gruppen där svenska moderater och kristdemokrater är med. I sitt svar påpekade han att det var hans grupp som drev igenom kompromissen om tjänstedirektivet och som såg till att det blev majoritet för de fackliga kraven när arbetstidsdirektivet behandlades förra året. Brok sade dock att man inte har ledamöter från de skandinaviska länderna (utom möjligen någon från Finland) och att dessa ”har en annan tradition”.

John Monks uttryckte tacksamhet för det arbete EPP:s löntagarfraktion utför. För att få största möjliga fackligt inflytande över besluten i Europaparlamentet är detta samarbete mycket viktigt. I Europaparlamentet räcker det inte med att vänster-mitten stöder fackliga krav. Det krävs även stöd från den kristdemokratiska gruppen och den fraktion fackföreningsvänliga EPP-ledamöter som Brok representerar har därför stor betydelse.
Tommy Svensson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0