Wanja och Viktoria på seminarium i Bryssel





Bryssel, torsdag
Kronpinsessan Viktoria var hedersgäst när det svenska ordförandeskapet i går arrangerade en stor konferens här i Bryssel om klimat och jobb.
Huvudtalare var statsminister Fredrik Reinfeldt som talade väl om nödvändigheten av en bra klimatuppgörelse i Köpenhamn om bara tre månader. EU trycker på, men buden från andra länder är alldeles för dåliga för att klimatmålen ska nås. Sedan smög Reinfeldt iväg för att flyga till Sydafrika.
Margot Wallström höll ett starkt engagerat tal och betonade att det inte enbart handlar om hållbar miljö, utan också ett socialt hållbart samhälle. Hon borde ha fortsatt som miljökommissionär i stället för den diffusa portfölj hon haft de senaste åren.
I en av panelsamtalen deltog LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin tillsammans med Svenskt näringslivs Signhild Arnegård-Hanssen. Wanja gjorde ett mycket bra framträdande (också enligt många i minglet efteråt). Hon betonade liksom Margot att människorna måste vara med och känna trygghet i den omställning som är nödvändig. Hon sa också att svensk fackföreningsrörelse alltid stött nödvändig strukturomvandling och att det framför allt handlar om att stödja individen och inte alltid om att till varje pris rädda de nuvarande jobben. Men det kräver trygghet och delaktighet för de anställda.
I alla fall det hann Fredrik Reinfeldt höra innan han drog.
Tommy Svensson

Foto: Peter Berggren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0