Så röstade partierna i fackliga frågor

Bryssel,
I förra veckan stängde Europaparlamentet för den här mandatperioden. Ett nytt parlament ska väljas och valrörelsen har kommit igång. Äntilgen är det rejäl bevakning i radio, tv och i tidningar, för att inte tala om på hemsidor och blogg.
Ett problem är att det varit så lite information om EU och EU-parlamentet under de gångna åren. Det gör det svårt för väljarna att ta ställning till alla förslag och anklagelser som partierna nu överöser varandra med.
För den som vill veta vad partierna tagit för ställning i ett antal för facket viktiga frågor finns intressant läsning i majnumret av Dagens Arbete. Läs artikeln här  och sammanställningen här  om hur partierna röstade  om europeiska företagsråd, arbetstidsdirektivet (jourtider och opt-put), de viktigaste omröstningarna  om tjänstedirektivet och om emanningsdirektivet.
Tommy Svensson
PS. Vill du veta mer om vad partierna tycker kan du läsa deras svar på Brysselkontorets enkät under vinjetten Europavalet 2009 i menyraden. Se även vår sammanfattning i nyhetsartikeln.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0