Så litet satsar EU mot krisen

Bryssel,tisdag
Läs vår nyhetsredaktör Lennart Anebäcks artikel om den verkliga omfattningen av EU:s och medlemsländernas satsning mot den ekonomiska krisen på vår nyhetsavdelning här intill. Det oberoende och respekterade forskningsinstitutet Breugel har gått igenom vad som är verkliga och vad som är påstådda åtgärder. Genomgången placerar för övrigt Sverige i bottenskiktet.
Intressant med tanke på att regeringarna nu säger att de gjort tillräckligt, trots att arbetslösheten fortsätter växa lavinartat.
Till Brysselkontoret kommer om en stund en grupp från SSU i Östergötland. Senare i eftermiddag träffar jag Olle Ludvigsson, klubbordförande på Volvo, som nu satsar på Europaparlamentet. Han står som andra namn på Socialdemokraternas lista.
Europaparlamentet får också fint besök: förre amerikanske presidenten Bill Clinton deltar i ett seminarium som ordnas av socialistgruppen. För några veckor sedan var hans fru, utrikesminister Hillary Clinton hör. Och i morgon kommer president Barack Obama till Europa, dock inte till Bryssel. Läs Annika Ström Melins blogg om Europas sura atityd inför Obamas besök ( http://www.annikastrommelin.se/?s=inlagg&id=225 ).
Tommy Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0