Rösta om nästa ordförande i EU-kommissionen!

Bryssel, påskveckan
Tyvärr får vi EU-medborgare inte inte vara med att utse nästa president (ordförande)  i EU-kommissionen. Det görs upp i korridorerna av stats- och regeringscheferna.
Men på webbsajten www.predict09.eu kan alla gå in och rösta. Hittills tycks flest miljöpartister tagit chansen för de grönas kandidater ligger etta, följda av socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen.
Regeringschefernas favorit (som det verkar) - den nuvarande ordföranden José Manuel Barroso - ligger sist.
Webbsidan redovisar också en ny opinionsundersökning inför valet till Europaparlamentet i början av juni. Enligt denna blir det bara små förändringar i det nya parlamentet.
För svensk del visar mätningen på stor framgång för Socialdemokraterna som får 35 procent ( upp nära tio procentenheter) och Moderaterna (26 procent). Men det var förstås före den senaste tidens turbulens i svensk politik.
De arton svenska mandaten fördelas enligt mätningen på följande vis: Socialdemokraterna 6 platser, Moderaterna 5 platser och en vardera för Centern, Miljöpartiet, Folkpartiet, Junilistan, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Läs mer på www.euobserver.com
Glad påsk,
önskar vi på Brysselkontoret som tar några dagars ledighet.
Tommy Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0