s mot m i EU-parlamentet

Jag träffade den moderata europaparlamentarikern Charlotte Cederschiöld på lobbyfirman JKL:s mingel i går. Hon var inte nöjd med den kompomiss som hennes grupp EPP gått med på om Jan Anderssons Laval-rapport. Utskottet antog ju rapporten med 38-0. Hon var ändå inte säker på att kompromissen håller.
Det blir nog strid inom EPP-gruppen inför behandlingen i plenumet  den 21 oktober, trodde hon.
I alla fall lär det bli hårda tag mellan moderater och socialdemokrater i den debatten. Kanske en förövning till nästa års Europaval.
Hedergästen på JKL-minglet missade jag dock, vår förre statsminister Göran Persson som numera jobbar åt lobbyfirman. Han var bara där en kort stund.
Är det inte kul i Bryssel utan de politiska kompisarna på toppmötena?
Tommy Svensson skrev


Kommentarer
Postat av: Anders Larsson

Kanske får vi en försmak av den diskussionen redan imorgon på forumet där såväl Wanja som Jan och Sven-Otto kommer att medverka.



Det blev periodvis riktigt spännande i måndags på LOs seminarium om World Day for Decent Work när möjligheterna att flytta omröstningen om fördraget diskuterades.



Avslutningsvis fick Lars Nyberg in en femetta när han sa att kommissionen börjat med något som kallas recasting och som skulle kunna innebära att man kan öppna upp valda delar av utstioneringsdirektivet vilket Sven-Otto hitintills sagt totalt nej till eftersom han trott att man då måste öppna upp hela direktivet och då såg pandoras ask öppnas.



Men han ändrade sig alltså och gläntade lite på dörren för en diskussion om att revidera direktivet.



Vi ses på EFS, Tommy!



Anders

2008-10-08 @ 14:18:17
URL: http://www.lo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0