Grattis Veronica!

Aten onsdag,
Det är inte vara dag en före detta arbetskamrat på Brysselkontoret tar plats i Europafackets ledning. Men i dag händer det.
Veronica Nilsson som bland annat arbetat på TCO, TUAC (rådgivande organ till OECD) och, som sagt, på Fackliga Brysselkontoret valdes i dag till en av fyra konfederala sekreterare.
- Jag är tacksam för allt stöd och det ska bli en spännande och rolig utmaning, sade hon. Generöst nog nämnde hon sin tid på Brysselkontoret i sin presentation till kongressen.
Veronica Nilsson kom till Bryssel för två år sedan och arbetade under våren 2009 på vårt Brysselkontor där hon tidigare varit utsänd handläggare. Snabbt plockades hon dock upp av EPSU, de offentliganställdas europeiska federation. Efter knappt ett år handplockades hon till Europafacket som särskild rådgivare. Nu tar hon klivet upp i sekretariatet.
Vi säger grattis, och är litet stolta.
Hon får sällskap av ytterligare en ung kvinna, Judith Kirton-Darling från Storbritannien. Hon berätade hur hennes fackliga engagemang väcktes när hon växte upp i åttiotalets England - under Margret Thatchers era.
Tommy Svensson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0