Belgien nästan utan öl…

Nu har krisen till och med drabbat det belgarna älskar mest : sin öl.
Inte nog med att krisen slår till i bilindustrin och att General Motors vill stänga Opelfabriken i Antwerpen med 2600 anställda. Även Alken-Maes-bryggeriet och stora AB Inbev har problem.AB Inbev ville omstrukturerar och varsla 263 anställda, men facken blev flyförbannade och blockerade fabrikerna.
I bryggerierna i Leuven, Jupille och Hoegaarden strejkade de från trettondagen i över två veckor.  Ölen i affärer och pubbar höll på att ta slut.
Plötsligt var folk tvungna att köpa något annat än den öl de var vana vid. Alla öl-konkurrenter såg sina försäljningssiffror öka, för öl kan belgarna inte vara utan.
Anheuser-Busch Inbev NV (AB Inbev) är världens största bryggeri-kedja. Koncernet har sitt huvudkontor i Leuven här i Belgien och brygger bl.a. Belle-Vue, Hoegaarden, Jupiler, Leffe och Stella Artois.
Efter två veckors strejk fick arbetsgivaren ge upp sina planer om att varsla anställda. Nu försöker de hitta en annan lösning.
Vi får se om facken inom Opel Antwerpen klarar sig på samma sätt. De vägrar ju att gå med på GM:s chefen Nick Reilly’s planer att stänga fabriken. Fortsättning följer…

Jonna Jaakke

 

 


Kommentarer
Postat av: Nille

Vi får helt enkelt dricka mer öl så de slipper varsla sina anställda. Belgien har världens godaste öl.

2011-01-12 @ 14:28:38
URL: http://www.nilleonline.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0