Reinfeldt skulle slita sitt hår, om han haft något

Bryssel måndag, I dag har den tjeckiska regeringen haft krismöte efter president Vaclav Klaus`nya krav för att skriva under Lissabonfördraget. Läs Lennart Anebäcks nyhetsartikel på vår hemsida.
Enligt de första uppgifterna från mötet är den tjeckiska expeditionsministären tydligen beredd att ge efter för EU-motståndaren Klaus nycker. I så fall förvandlas EU-toppmötet den 29-30 oktober till ännu en förhandlingsrunda om fördraget. Man förstår att statsminister och EU:s ordförande Fredrik Reinfledt skulle slita sitt hår, om han haft något.
Att han ligger dåligt till hos den tjeckiske presidenten är klart. När Klaus i ett brev ska förklara sin vägran att sätta sin signatur under det nya fördraget inleder han med att i klartext skälla ut Reinfeldt.
Tjeckien har haft all tid i världen sedan förhandlingarna om Lissabonfördraget inleddes för över två år sedan att lägga fram sina krav. De saker Klaus för fram, risken för att tyska flyktingar från andra världskriget ska kräva tillbaka egendom i Tjeckien, har redan avfärdats av både EU:s och den tjeckiska regeringens företrädare.
Klaus är helt enkelt emot fördraget och gör allt för att blockera det så att en ny konservativ regering i Storbritannien i vår ska kunna sänka alltihop. Detta trots att fördraget nu är demokratiskt godkänt samtliga medlemsländers parlament.
Kan ingen bära ut denne man ur presidentpalatset?
Tommy Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0