Triss i toppmöten nästa vecka

Nästa vecka möts EU-ledaren vårtoppmöte som det så fint heter. I år dominerar dock de mörka molnen. Krisen kommer att överskugga allt annat.
Även facket har toppmöte. Tisdag och onsdag svingar LO:s och Europafackets ordförande Wanja Lundby-Wedin klubban när fackliga representanter från nära fyrtio europeiska länder samlas i Bryssel. Även det mötet kommer förstås att präglas av de växande arbetslösheten. De fackliga representanterna kommer säkert att vittna om hur djupt och hårt depressionen slår.
På torsdag förmiddag får Wanja Lundby-Wedin tillfälle att framföra de fackliga kraven direkt till EU:s ledning. Då hålls nämligen så kallat socialt toppmöte. Även TCO-basen Sture Nordh deltar. För Saco ersätter internationelle sekreteraren Åke Zettermark ordföranden Anna Ekström.
Europafacket har under flera år varnat för överdrifterna i finansvärlden. Nu kan man säga "vad var det vi sa". Men viktigast är förstås att ställa krav på ordentliga satsningar för att rädda jobben och så långt som möjligt mildra effekterna av krisen för Europas löntagare . På http://www.etuc.org/ finner du de fackliga kraven. Självklart rapporter vi på vår nyehssajt  Fackligt.eu om mötena nästa vecka.
Tommy Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0