Sakozy och 10 000 demonstranter

Strasbourg, tisdag
På plats i Strasbourg och det ser ut att bli en händelserik dag. På förmiddagen talar Frankrikes president och detta halvårs EU-ordförande Nicolas Sarkozy. Jag gissar att han kommer att låta mycket nöjd med sin egen insats under det gångna halvåret. Kanske till och med svälla över av självberöm. Får se hur parlamentarikerna reagerar. Senast Sarkozy talade i parlamentet (oktober) sa socialistledaren Martin Schultz berömmande om den franske högerledaren att han lät "som en socialdemokrat".
I eftermiddag blir det hårdare tag. 10 000 fackliga demonstranter väntas hit till Strasbourg. De ska visa den fackliga enigheten och motståndet mot det förslag till nytt arbetstidsdirektiv som kommissionen och medlemsländeras regeringar vill driva igenom. För första gången handlar det om en klar försämring av löntagarnas villkor.
Hoppet står till parlamentet som med absolut majoritet kan se till att förslaget stoppas och att det blir nya förhandlingar.
Från de svenska fackens sida har vi både sänt brev och uppvaktat parlamentariker inför omröstningen som är i morgon, onsdag.
Mer rapporter kommer på bloggen,
Hej så länge, nu ska jag lyssna till Sarkozy.
Tommy Svensson skrev 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0