250 miljoner kvinnor - ingen duger för EU?

I dag eller i natt avslutas EU:s toppmöte. Gruppbilden från mötet visar som vanligt en förkrossande övervikt av män i ledningen. För ett EU som försöker vara folkligare och mer demokratiskt är dessa gruppfoton förmodligen den sämsta bild man kan ge av den egna organisationen.
Nästa år ska nya personer utses till de främsta posterna i kommissionen, Europaparlamentet och - om Lissabonfördraget går igenom - även i Europeiska rådet samt som "utrikesminister".
Korridormyglet om vilka som ska få jobben pågår redan, men det är bara män som nämns.
I ett upprop krävs nu att även kvinnliga kandidater förs fram på allvar. "250 miljoner kvinnor i EU - och ingen duger?", heter det retoriskt i uppropet.

Klicka in på länken nedan om du vill skriva under :
http://www.femalesinfront.eu/default.asp?view=front&lang=gb

Tommy Svensson skrev

Kommentarer
Postat av: Tycker att det känns ganska konstigt att inte en kvinna duger i dessa typer av jobb lika mycket som män!?! Vart tog jämnställdheten vägen som vi håller upp en fasad om att vi värnar om?

2008-12-15 @ 10:52:43
Postat av: Johanna N

Kan ju tyckas att det känns lite konstigt att inte en enda kvinna duger!?! Och vad är att duga kan man undra och vem sätter upp de kriterierna?

I denna heta debatt som råder om jämnställdhet kan man ju undra varför vi inte lever upp till detta?

Det finns så många oerhört duktiga kvinnor inom politiken och det borde också vara i männens intresse att det finns jämt fördelade arbetsbefattningar för båda könen.

Har vårt kön avgörande i om man tillsätter en tjänst och inte längre kunskapen och erfarenheten och ett brinnande intresse?

Är helt klart för att det skall finnas båda i beslutsfattand organ och faktiskt överallt på alla arbetsplatser. Den dynamiken och den kunskap som båda besitter är grunden till att vi får rätt och riktigt fattade beslut som gynnar alla i samhället!!

Hoppas att alla tar sitt sunda förnuft till fånga och ser till att det efterlevs, annars lever vi inte som vi lär...

2008-12-15 @ 11:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0